Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 23:35 - Либерализмът неспособен да ни защити. Повече плановост и социализъм ще спасят света.
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 1595 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 29.06.2015 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Светът е беззащитен срещу нова криза
Дума 30. Юни 2015 , брой: 147 
Светът няма да е в състояние да се бори срещу следващата финансова криза, тъй като централните банки са изразходвали средствата в опит за справяне с последните кризи, предупреди Банката за международни разплащания (БМР) в годишния си доклад, коментира Питър Спенс от британския в. "Дейли телеграф".
 Т.нар. централна банка на централните банки отправя остра критика към глобалната финансова политика. Според БМП централните банки сами са се приклещили в ъгъла с непрекъснато намаляване на лихвените проценти, за да укрепят икономиките си. Ниските лихвени проценти стимулираха икономически бум, окуражаваха поемането на прекомерни рискове. Бумовете след това се оформяха като провали, на което политиците отговаряха с още по-ниски лихви. По оценка на Клаудио Борио, шеф на паричния и икономически отдел на БМП, постоянните изключително ниски лихви отразяват реакцията на централните банки и участниците в пазара на изключително слабото следкризисно възстановяване, докато се лутат на тъмно в търсене на нови варианти за изход. Освен това, смята експертът, вместо шефовете на централни банки да отразяват текущите слабости, те инициират скъпи финансови бумове и сривове и забавят регулирането. Резултатът е още повече дълг, твърде малък растеж и твърде ниски лихвени проценти. Или, казано накратко, ниските проценти раждат ниски проценти.
 Поради което БМП прави извода, че лихвените проценти са били прекалено ниски твърде дълго време, поради което централните банки не разполагат със средства за борба със следващата криза.

 
 




Гласувай:
2



1. dartanjan - Нито либерализма, нито социализа ...
30.06.2015 11:59
Нито либерализма , нито социализа са решения. И двете с абезумни алтернативи. Две страни на една монета.
Решението в християнството и нормалният реален нелихварски капитализъм.
цитирай
2. oia - Социализъм!!! Внимание---ста...
30.06.2015 12:58
Социализъм!!! Внимание---старата песен на нов глас. Всичките измислици,в някакъв реставриран вид.Износените цъврули, наричайки се--политици, не могат да променят, каквото и да било. И не само българските, а в световен мащаб. Всички са подчинени на една пасмина, и похватите и методите им са едни и същи, само, че изговаряни на различните езикови произношения. Това, че вече излизат от равновесие и не могат да планират за по- далечното си бъдеще следващи мерзости и заблуди, е показно от бързината, и наглостта с която разрушават, държави и хора. Отново ще напиша, че времето е най- праведния,
сред праведниците. Когато умира---змията хапе най- много, но тогава и се размазва и главата, най- добре. Май повече от хората започват да проумяват, разбират и виждат, корена на злото, сиреч причината. Това означава, че в ход е реализирането на следствието. Каквито и догми и доводи да си измисляте вехти съзаклятници,--проумейте, а и разберете, че нямате необходимия заряд, за да продължавате с лъжите, заблудите, и всякакъв род измами, защото: резето хлопна. ,,Късно е чадо за китка,, Нека българския народ да не унива, а напротив. Той притежава нещо,което носи неосъзнато. Плашещо е, като мощ, а не като сила. Надявам се, че ще се разбере разликата между двете.
цитирай
3. 1997 - Възражения
30.06.2015 14:07
dartanjan написа:
Решението в християнството и нормалният реален нелихварски капитализъм.

Мисля, че християнството е минало свършено. Още с "О, спи ли Бог, о Бог не види ли?" българите разбрахме, че Бог е сляп за нашите неволи.
Нелихварски капитализъм не може да има. Бизнес без заем не се прави, а да дадеш пари без лихва на някого да печели е неправдоподобно. Това просто облагодетелства Шейлоковците.
цитирай
4. oia - Може би мойте коментари са малко ...
30.06.2015 16:59
Може би мойте коментари са малко крайни, но също не виждам мястото на лихварството до християнството. И от тук въпроса,--християнството каква роля има в живота на човечеството,а и не само. Световните лихвари са известни---и резонния
въпрос е,--защо християнството не се застъпи за тази неправда. Отговора е ясен--от
двете страни на барикадата са едни и същи. Няма да ми омръзне да повтарям, че: това,което представят под формата на християнство, религии и цяла поредица от
заблуди,не са изконноста, която е потребност за човечеството. Всичко носещо дъха на плесен, не е желателно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3058745
Постинги: 3519
Коментари: 2407
Гласове: 1312
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930