Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 10:40 - ГЕЯ, БЕЯ И ЗЛОДЕЯ ПОЛУДЕЯ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 02.02.2014 00:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Гея, Бея и Злодея полудея. И как да не полудеят, като май половината си електорат дължат на песента Кой ни гласува срещу 20 кинта за партията? В комплект с Кой ни ака в гащите?”, тези тримата отдавна превърнаха тази дружна песен в неизбежен фолклорен мотив не само за гласуване, но и за самата си политика след избори.

Ако не вервате, погледнете настоящото правителство, за което и тримата в хор твърдят, че е избрано по законен начин по волята на избирателя... Погледнете словесните им барикади, (конкуриращи майданските) барабар с нащъкалите партизани за отпор срещу всеки, който възрази, че в Костинброд не е предотвратен държавен преврат... Че, има ли партизанин в историята, узурпирал държавното управление, да не сочи опонентите си за истинските узурпатори? Поне аз не съм чувал за такъв. Вместо такъв виждам само опорната точка да се следва светлия пример на партизанската борба.  

Ето как става ясно защо Злодея отдръща на въпроса за изборите, че “…избран с ИЗМАМА няма право да говори за избори”. Че, какъв злодей ще е той, ако не демонстрира публично безнаказаността, с която може да игнорира функциите на съд и прокуратура – въпреки, че по закон публичното набеждаване в престъпление също е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ... Затова му е и майданската барикада от приказки за офшорки и пране на пари,  за която всеки изпечен мошеник би му завидял истински за надлъгването на закона... Затова издига опорната точка за подмяна на закона с барикади.  Поне словесни, а мине ли номерът, може и майдански...

Ето защо, като стана дума за промени в гласуването, Бея заломоти за мракобесие. Абсурд било да се задължават хората да избират политици, след като не им вярват – заяви Бея, отпращайки към опорната точка на ментора си, че: “На когото не му харесва – вън от България. Чунким, как може да имаме претенции към блестящата демокрация и законност с гарантирани по милион и половина хонорар за философски разсъждения на тема: “Що е то язовир и има ли той почва у нас?”. Бива ли мракобесно да застрашаваме толкова блестящи завоевания и върхове на електоралните въжделения?  Да не сме луди? Че, на какво ще се опира електоратът, за да си избере управниците, ако не на подобни възможности?

Най-полуде обаче Гея. Посветен до смърт на тактиката: “Крадецът вика Дръжте крадеца”, Гея забрави, че само преди година с  космическите си 200 милиарда чиста печалбаза едното пускане на бюленината, сложи в джобчето си прочути комбинатори от величината на световноизвестния Остап Бендер. И се закахъри за 20 лева, че с тях самата държава щяла да купува гласове вместо партиите, забравяйки съществените разлики между партия и държава, и задавайки опорната точка, че тези различия са несъществени подробности, които никой уважаващ себе си лумпен не трябва да зачита.

Някой може да ми възрази, че въпросните три персони съвсем не са полудели, а само се правят на луди за пенсия. Няма да споря, още повече, че опорните им точки са сериозно доказателство в тази насока. Достатъчно е да се погледне немедленото им подхващане от лумпените и търчилъжковците, някои от които изплюха камъчето -  не искали разни келеши, кавали и гастарбайтери зад граница да решавали съдбите на страната.


Ми анджек де, ето какво правят подадените опорни точки, които не посмяха да го кажат открито, а се задоволиха с вода от 9 дерета. Къде по-добре е лумпените и престъпниците да решават съдбите на страната, отколкото живеещите, препитаващите се и успяващи в условия на ред и законност...

репортажът



Тагове:   избори,   гласуване,


Гласувай:
19



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102051
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930