Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2015 20:53 - "Забранената наука" роман
Автор: kleopatrasv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14202 Коментари: 22 Гласове:
38

Последна промяна: 24.05.2015 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image
 

Добре дошли в света на фантастиката!

 

          Романът „Забранената наука” е едно увлекателно пътуване във времето и пространството. Намирайки  се дълбоко в безкрайния Космос, преследвани от хищническите си инстинкти да опознаете свръхестественното, вие ще се сблъскате с много невероятни неща, които предстоят да се случат.

          Никой  от вас не може да си представи това усещане, докато не се впусне да пътува по лабиринтите на вселенската мисъл. Нека това пътешествие, чрез „Забранената наука”,  бъде за вас - завладяващо чувство, което да ви накара в един миг от безвремието и в един отрязък от безпространствеността да почувствате как материята се превръща в нематерия, а неенергията се трансформира в енергия.

          Пътувайки в Космоса, вие ще разберете, че хиперпространството е пренаселено от звезди, чиито ярки избухвания се пръскат на хиляди частици звездни прашинки. Реейки сред тях, ще ви е стори, че виждате как  един небесен творец се е постарал да извае фигурите на съзвездията. Дори пирамиди в Гиза е подредил по отражение на звездната карта. 

          Преди да се впуснете в  звездната разходка, това четиво ще ви разкрие една загадъчна мистерия, която се случва в Риджмонт, източен Оукланд,  щата Калифорния, САЩ, където живее семейство Магурайт. Двете сестри – Бритни и Аманда са единствените деца на Кърк и Карлайн. Животът на цялото семейство е свързан с университета „Бъркли” и живее сред университетските среди, общувайки с много интересни хора - учени, преподаватели, изследователи, и изобретатели.

          Романът се третира като забавно четиво, въпреки че в него са развити много научни хипотези за непознати явления. Самото заглавие говори недвусмисленно, че става дума за една наука, забранена от Организацията на Обединените Нации. Тази наука отдавна е засекретена и, дори старите учебници са скрити дълбоко в архива. Неутриниката е най-стерилното докозателство и е основата на изследванията във времето.

          Романът започва с кратко описание за мястото на събитието и след това веднага ни въвежда в първата сцена - с нахлуването на притеснената Аманда, която идва да съобши новината на сестра си, държейки в ръката си местния вестник –„Трибюн Мънтли”.

          Сюжетът се мени бързо, при което се прехвърля детайлно с всяка следваща глава върху главните герои, въвеждайки ги един по един в действието. Постепенно става ясно – Кой е Марк Пърли. Професорът по древна археология и история е само на тридесет и осем години. Амбициозният млад гений достига до странни прозрения и прави важни изводи. Същевременно на фона с тези събития до него се изправя и отрицателният  герой - деканът на университета „Бъркли” – Трагер Лотън. Наред с  тях се поява и Бритни, която също като Марк - смело защитава своята кауза. Научният й труд за „Субстанцията бегетрон и антибегетроните” е към своя край, когато се случва нещо…

          Марк Пърли изчезва при загадъчни обстоятелства, а в същото време нахлува  и съществото от друго измерение.

Младата университетска преподавателка загубва  баща си при много странни обстоятелства.  След разкриване на тайната за втория Хроноскоп - уредът, с който се прогнозират събитията –започват бедите. Деканът Лотън тайно влиза в дома на Бритни да търси документацията.

          Романът разкрива хипотетичната версия за обмен на информация между пространствата, в случая между баща и дъщеря. Обменът става, чрез Хроноскопа. Връзка осъществява  и изчезналият Марк, който успява да се свържи с Аманда с второто копие на уреда.  Делят ги пространства, времена, животи, но информационният обмен не секва. Аманда научава много истини, а Бритни черпи информация за субстанциите и завършва успешно научните си разработки.

          Четейки „Забранената наука”, вие  ще се убедите, че тук  прозират доста факти за древни митове, в които са загатнати произхода на човешката раса и божествената намеса при създаването й. Човешката раса е наш експеримент, казва Антъни, абсолютът с  човешки черти, дошъл от другия свят. Ще прочетете за шумерите, които са знаели всичко за другите слънчевите системи, за невидимите светове зад Слънцето. Звездната им карта сочи вярната последователност на планетите, като се започне  от малкия Меркурий, Венера и Земята, които там са с еднаква големина. Следват Луната, която е сателит на Земята, Марс, Юпитер, Сатурн, планетите близнаци, Уран и Нептун и накрая Плутон с една единственна разлика, че тази карта показва още една непозната за вас планета, намираща се между Юпитер и Марс. На  тяхната карта са - Уран, Нептун и Плутон, които земните успяха да открият едва през последните два века. Оказва се,  че Библейският ни Рай, не е  в Кралството на Небесата. Този Рай не е планета от Слънчевата система. Загатва се, че звездата, която е била Слънце в тяхната слънчева система е изгаснала. Тя никога не е била видима за човеците.

          Темата за безсмъртието също е на дневен ред, но  само Диктите са владеели тайната на безсмъртието.
Много се философства
напоследък – кой е Господарят на света.  Енки е този, който е дал идеята, след което се взема решение да бъде създаден Адам. Със създаването му, се извършва манипулация, която предизвиква огромно ускорение в развитието на човешката раса.  Енки е единственият, застъпил се за човешкият род, но  това  не довежда до желаното редуциране и е решено човечеството да бъде заличено с голям Потоп, за да бъдат унищожени създанията, които не били сполучливи.
           Господарят на света или носителят на светлината, също е и „Падналата Зорница”, за която се цитира в (Исая 14:12)

           Четейки понататък съдържанието, се разбира, че Теорията на Дарвин не е човешка измислица. Тя е прошушната от някои други същества.         

          „За Невидимите ли хора намекваш?”, пита главната героиня новодошлия от другото измерение. В същото време – „Съществува ли невидимият свят зад Слънцето?”, ще се запитате и вие. Да, съществува!

          В него ще срещнете различни същества – Абсолютите, които са представители на най-висшата цивилизация, която абсолютно доминира в абсолютното празно пространство. Те имат обяснение за всичко случващо се, знаят всичко за миналото на Вселените. Прогнозират  бъдещата на всички цивилизации, дори на човешката раса. Информацията черпят от космическите архиви на безкрайния Космос.  Преминават световете, чрез телепортация на мисълта. Умеят да внушават мисъл от разстояние, дори  на човешко същество.

           Абсолютите са създателите на човешката раса. Наблюдавайки я отдалеч, те слушат мислите им, докосват се до чувствата им и кроят планове за тяхното бъдеше, като им внушават  стъпките за понататъшно усъвършенстване.                                   

Човешката раса била разселена от тях на различни места в Космоса. Човеците се срещат и с други раси, общуват с тях и обменят информация. Съпоставяйки факти и правейки изводи, те вярвали, че именно това е истината. Каква е истината за човешката раса, ще разберете сами, четейки понататък съдържанието. Координирането на тази раса Абсолютите осъществявали, чрез навигатори, хора, чиято генетика позволявала да усещат явленията по друг начин, неприсъщ за обикновенните човеци.

          Цивилизацията на Абсолютите, заедно с тази на Оракулите съществувала много преди да бъде създаден първия човек. С мозъците си, те подчинявали и координирали земната раса. Техните души били толкова различни от земните, че побеждавали самата смърт и умирайки не изчезвали от лицето на Вселената, а се възраждали в нов вид поколения отново и отново, живот подир живот. Душите им чакали в  специални камери възстановяването си за нов жизнен цикъл. Но както се предполага, цикълът се върти в кръг, повтаря се и те също.  „Не бяхме ли вече тук?”, може би ще кажат след време.

          Време ли? За тях времето не съществува...

Съществува единствено безпощадната Вечност с Хаоса и Покоя. Възможността им да се телепортират, чрез мисъл ги прави Могъщи. Тези, надарените да усещат от разстояние опасността били способни да влизат в умовете на човеците и да ги координират за бъдещи действия.

Мощни протонни бури се завихрят в огромни пространства, отразявайки световете един в друг.

Така пристига на Земята – същество от друга раса.

Минавайки през тези бури, рискувайки ума и душата си, Представителят на Абсолютите действа, чрез силата на мисълта си и пътува със скорост близо до тази на светлината. Навигаторите, генетично подсилените човеци - били нечовешки силни, ловки, издръжливи и бързи, в пъти превъзхождайки способностите на обикновенния човек.

Във времето, когато Антъни нахлува в стаята на Бритни – протонните бури в Галактиката изведнъж затихнали, след това отново продължили. Никой не може да знае дали това не е дело на волята му. Приземявайки се на втората Земя той започва да подготвя Бритни за бъдещето, което нахлува с него заедно с Хаоса. Целта му е по-бързо да я подготви, за да може да се адаптира към другото измерение и неговите същества - извънземните. Прехвърля, чрезй свръхдатчик – голям обем информация, дори и дава Кода за достъп.

Разсекретява пред нея създаването на идеалните хора.  Гениите се раждали в различните кътчета на Галактиката и всеки от тях имал някакъв недостатък.

          Сюжетът на фантастичната  творба продължава да увлича читателя си – един ден Аманда  натиска любимият си клавиш „Еnter и изчезва дълбоко в безкрайния Космос. Марк проследява  местонахождението й и започва да крои планове как да им помогне. Съшевременно докато пътува към тях  - проследява раждането на синът си, чрез Хроноскопа.

          Времето там е миг от безотпадната Вечност, който той оставя в миналото. Когато стига до тях – разбира, че синът му  е пораснал  много бързо.  С времето шега не бива…

          Продължението на Забранената наука се прехвърля в заседателната зала, където се е събрал извънредно съветът на Абсолютите. Каква информация имат? Какво решение вземат? Какво се случва?  Разберете сами!

          Приятно четене!

                                                        Светлана Тодорова

 

      Специална благодарност отправям към 
Научния си сътрудник - Цветан Павлов Иванов - begetron426, който освен с редакцията се зае да обясни понятията в Речника с непознати думи. В книгата е отпечатано специално приложение с негови афоризми и мъдри мисли.

http://begetron426.blog.bg/

Благодарност към Валентина Йотова, чието дело  е предпечата и дизайна на корицата
http://yotovava.blog.bg/

Благо даря на издателство "Лунна светлина-13", София
с управител Таня Иванова Солер, която в момента живее в Барселона

Благодаря и на продуцента си  Емил Костадинов
http://www.book.store.bg/p160563/zabranenata-nauka-svetlana-todorova.html

 

 

 

 

 

 

 





Гласувай:
38



1. gosho568 - Искам гооо..! :)))
23.05.2015 22:53
Във "store.bg", нещо не мога да го поръчам... какъв е другият вариант? Поздрави!
цитирай
2. kleopatrasv - Във "store. bg", нещо не ...
23.05.2015 23:38
gosho568 написа:
Във "store.bg", нещо не мога да го поръчам... какъв е другият вариант? Поздрави!

Здравей,
Скоро ще изпратя и на "Бълг.книжици"ул.Аксаков 10, но ...
мога да ти я изпратя лично /по пощата/
Радвам се, че се отби!
цитирай
3. donchevav - Поздравления за очакваната книга - ...
24.05.2015 13:57
Поздравления за очакваната книга - ще си я поръчам, като пуснат пак продажбите в "store.bg". Честит Ден на българската просвета и култура! Здраве и нови творчески върхове!
цитирай
4. antoan1antoan - Желая успехи на авторката и на книгата!!!
24.05.2015 20:02
Здравей, Светле! Приятно ми е да видя, че твориш все-нови и нови книги! Нека днешния празник да те озарява за още много вдъхновения! Винаги твой почитател:
Антоан
цитирай
5. kleopatrasv - Поздравления за очакваната книга - ...
24.05.2015 20:18
donchevav написа:
Поздравления за очакваната книга - ще си я поръчам, като пуснат пак продажбите в "store.bg". Честит Ден на българската просвета и култура! Здраве и нови творчески върхове!

Благодаря за пожеланията!
Надявам се книгата да ти хареса. Не знаех, че е с изчерпан тираж. По принцип изпращаме първоначално по 5 екземпляра и след като ги продадат - набавяме допълнителни броеве.
Честит светъл празник!
цитирай
6. kleopatrasv - Здравей, Светле! Приятно ми е да ...
24.05.2015 20:24
antoan1antoan написа:
Здравей, Светле! Приятно ми е да видя, че твориш все-нови и нови книги! Нека днешния празник да те озарява за още много вдъхновения! Винаги твой почитател:
Антоан

Честит празник, Маестро! Нови творчески вдъхновения за теб. Гледамм, че в store.bg рекламират и твои продукти /не само книги, а и музикални албуми/.
Благодаря, че се нави да се включиш в аудиоприказките ми за най-малките.
Децата ги харесаха. Песните също.
Поздрави от Дунава!
цитирай
7. katan - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СВЕТЛЕ!
24.05.2015 20:25
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ ЗА НОВАТА КНИГАТА!
ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕБ И КНИГАТА МНОГО УСПЕХИ!
ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА Я ПРОЧЕТА.
ПОЗДРАВИ ОТ МЕН И МИШЕЛ НА ТЕБ И АДРИАНКА!
ПРЕГРЪЩАМ ТЕ С БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОБРОТО, КОЕТО НОСИШ В СЕБЕ СИ!
цитирай
8. kleopatrasv - ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ ЗА НОВАТА КНИГАТ...
24.05.2015 20:42
katan написа:
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ ЗА НОВАТА КНИГАТА!
ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕБ И КНИГАТА МНОГО УСПЕХИ!
ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА Я ПРОЧЕТА.
ПОЗДРАВИ ОТ МЕН И МИШЕЛ НА ТЕБ И АДРИАНКА!
ПРЕГРЪЩАМ ТЕ С БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОБРОТО, КОЕТО НОСИШ В СЕБЕ СИ!


Привет, Катя! Благодаря ти за топлите думи. Честно казано-блога го поизоставих. Времето не стига....
Теб ще прескоча, но Миишел за първи юни ще получи малко пакетче от мен.
Целувки и за двете ви!
цитирай
9. kleopatrasv - . katan, "прескоча" ...
24.05.2015 20:59
. katan, "прескоча" означава, че е само за първи юни.
Децата са на челно място.
цитирай
10. megg - Нова книга - нова рожба
25.05.2015 13:06
Такова хубаво събитие е повод за споделена радост; честита радост, Светле! Пожелавам много успехи на творбата ти, нови читатели приятели!
Поздрави!
цитирай
11. natali60 - Поздравления и на добър час
26.05.2015 10:27
на новата книга, Светле!
Поздрави от Филипините!
цитирай
12. faktifakti - поздравления
26.05.2015 16:05
и безброй прочети :
цитирай
13. kleopatrasv - Такова хубаво събитие е повод за ...
26.05.2015 20:35
megg написа:
Такова хубаво събитие е повод за споделена радост; честита радост, Светле! Пожелавам много успехи на творбата ти, нови читатели приятели!
Поздрави!

Благодаря, мила!
Усмихна ме!
цитирай
14. kleopatrasv - на новата книга, Светле! Позд...
26.05.2015 20:39
natali60 написа:
на новата книга, Светле!
Поздрави от Филипините!

Привет, Наталка! Изненадаха ме поздравите. Не знаех, че си на Филипините...
Ех, като не влизам редовно тук...така е.
Прегръдки!
цитирай
15. kleopatrasv - и безброй прочети : Благодаря...
26.05.2015 20:42
faktifakti написа:
и безброй прочети :

Благодаряяяяяяя...!
Радвам се, че надникна при мен. Хубава вечер ти желая!
цитирай
16. katan - О, Светле!
26.05.2015 21:22
Изненада ме много! Макар да не е за изненада като те познавам каква добра душа си.
При теб "прескачане":) няма!
Благодаря за доброто, което правиш!
Пожелавам ти отново много успехи!!
цитирай
17. litatru - :)
20.06.2015 23:16
Радвам се на постиженията ти!
Поздрави - Литатру!
цитирай
18. mariniki - поздравления, Светле...
08.09.2015 10:33
да... времето е земно понятие... за вечността няма днес, вчера и утре...
а само... и единствено... безкрайност... впечатли ме, много..
цитирай
19. radosslav - Космоса винаги е бил необятна, интересна и мистична материя
04.12.2015 12:27
Звучи интересно, а ти къде изчезна, преди беше по-активна. Да не се омъжи и половинката ти да ти забранява блогуване?
цитирай
20. batogo - !!!:))) Поздравления!
22.02.2016 08:38
Книгата ти е много обещаваща като идея. Ще я потърся, а на теб пожелавам много творчески постижения в бъдеще!
цитирай
21. inel379 - Страхотна си!
07.01.2017 17:22
В какви само светове си се задълбочила.
Не съм се интересувала по този начин от нещата,
но съм силно впечатлена от поднесената информация.
Поздравявам те, Клео!
Винаги си била прекрасна!
цитирай
22. анонимен - Антоан колко мило ти!???
20.05.2023 02:04
antoan1antoan написа:
Здравей, Светле! Приятно ми е да видя, че твориш все-нови и нови книги! Нека днешния празник да те озарява за още много вдъхновения! Винаги твой почитател:
Антоан

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kleopatrasv
Категория: Поезия
Прочетен: 4370641
Постинги: 833
Коментари: 65527
Гласове: 115387
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031