Постинг
15.01.2018 22:51 -
Тирамису с яйчен крем
Необходими продукти:
За крема:
4 яйца
8 с.л.захар
4 с.л.брашно
1/2 п.нишесте
1ч.ч.вода
1 ванилия
1л.мляко
1/2п.масло
500 гр. Маскарпоне
2 п.бишкоти
Нес кафе,разтворено в прясно мляко
Какао
Млякото се слага да заври. В купа разбиваме яйцата със захарта, а брашното и нишестето се разтварят в друга купа с водата.Изсипваме сместа при разбитите
яйца и прецеждаме всичко .Когато млякото заври намаляме котлона на ниска степен и на тънка струйка добавяме яйчената смес като бъркаме непрекъснато.Варим крема докато се сгъсти и го оставяме да изстине. Добавяме маслото а като изстине напълно и маскарпонето.
Топим бишкотите за кратко в млякото с разтвореното нес кафе и редим тирамисуто-бишкоти,крем, бишкоти и отгоре пак крем. Оставяме тирамисуто за една вечер в хладилника.Преди сервирането поръсваме обилно с какао.
За крема:
4 яйца
8 с.л.захар
4 с.л.брашно
1/2 п.нишесте
1ч.ч.вода
1 ванилия
1л.мляко
1/2п.масло
500 гр. Маскарпоне
2 п.бишкоти
Нес кафе,разтворено в прясно мляко
Какао
Млякото се слага да заври. В купа разбиваме яйцата със захарта, а брашното и нишестето се разтварят в друга купа с водата.Изсипваме сместа при разбитите
яйца и прецеждаме всичко .Когато млякото заври намаляме котлона на ниска степен и на тънка струйка добавяме яйчената смес като бъркаме непрекъснато.Варим крема докато се сгъсти и го оставяме да изстине. Добавяме маслото а като изстине напълно и маскарпонето.
Топим бишкотите за кратко в млякото с разтвореното нес кафе и редим тирамисуто-бишкоти,крем, бишкоти и отгоре пак крем. Оставяме тирамисуто за една вечер в хладилника.Преди сервирането поръсваме обилно с какао.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив